Van maandag 21 januari tot en met donderdag 24 januari is de Koedijkervlotbrug in Alkmaar dicht voor verkeer in verband met werkzaamheden. De vlotten van de brug worden vervangen. Ter vervanging wordt gedurende de werkzaamheden tussen 07:00 en 21:00 uur een veerpont ingezet.

De beide brugvlotten van de monumentale Koedijkervlotbrug zijn aan het einde van hun levensduur. De afgelopen jaren is al vaker onderhoud gepleegd aan de Koedijkervlotburg. Dit is de laatste en tevens grootste aanpassing in die reeks. Als het goed is gaan de nieuwe vlotten ook weer zo’n 100 jaar mee en zal een dergelijk groot onderhoud voorlopig niet nodig zijn.

De Koedijkervlotbrug is één van de vier vlotbruggen over het Noordhollands kanaal die Nederland nog rijk is. Als de brug opengaat worden deze vlotten onder de op- en afritten getrokken, zodat er een ruime doorgang wordt gecreëerd voor de scheepvaart. De Koedijkervlotburg is de oudste nog werkende vlotbrug over het Noordhollands kanaal. Vanwege zijn monumentale status worden de nieuwe vlotten als kopieën van de huidige vlotten en in dezelfde materialen en kleuren uitgevoerd. Dit wordt gedaan door Oosterhof Holman in Harlingen. De 21e worden de vlotten met speciaal transport over de weg vanuit Harlingen naar Alkmaar getransporteerd.

Op stadswerk072.nl is meer informatie te vinden over het project.
Pin It
Bekeken: 3651x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/