Woensdag (morgen) wordt de grote boom gekapt naast de ijskelder op het Bolwerk van Alkmaar. De wortels van de iep veroorzaken schade aan het rijksmonument. Er zijn scheuren in de muren en het dak van het gebouwtje ontstaan. "Helaas is kappen de enige manier om de ijskelder te redden", aldus de gemeente.

"Daarnaast heeft de boom, een Hollandse iep, de iepziekte", wijdt gemeente Alkmaar verder uit. "Ondanks jaarlijks inentingen tegen de ziekte takelt de boom steeds verder af, met kans op afbrekende takken en het omwaaien van de boom."

Begin 2018 is het vergunningentraject voor het kappen van de boom opgestart. De verleende kapvergunning stelt als voorwaarde dat er nog een laatste controle plaatsvindt naar mogelijke nestplaatsen van vleermuizen en kauwtjes. Deze week is gecontroleerd en die bleken er niet te zijn.
Pin It
Bekeken: 2614x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/