Een Alkmaarse is enige tijd geleden de dupe geworden van internetoplichting via Marktplaats. Ze deed aangifte bij de politie, maar kreeg deze week te horen dat haar zaak in ieder geval voor nu op de stapel blijft liggen. De reden: er is te weinig mankracht om het grote aantal aangiften van internetoplichting te verwerken. De Alkmaarse is boos, meldt ze op de Facebookpagina van Politie Alkmaar. "Te triest dit."

Jaarlijks worden in Nederland 40.000 tot 50.000 aangiften gedaan van oplichting via internet. Vanwege gebrek aan mankracht is de politie genoodzaakt om een selectie te maken. Hiervoor zijn samen met het Openbaar Ministerie criteria gesteld. "Aan de hand van een aantal verwante aangiftes, het schadebedrag en/of de (eventuele) minderjarigheid van een verdachte, worden aangiftes geselecteerd voor nader onderzoek. Ook wordt daarbij bekeken of u naar een buitenlandse bankrekening heeft betaald en wat de mogelijkheden zijn van onderzoek in Nederland", is te lezen in de brief die de gedupeerde Alkmaarse kreeg van de politie.

Het kan zijn dat de aangifte van de Alkmaarse op een later tijdstip toch opgepakt wordt, bijvoorbeeld als er meer aangiften blijken te zijn tegen dezelfde oplichter. Echter, als er na een half jaar nog geen onderzoek is gestart, is de kans klein dat dat ooit nog zal gebeuren.
Pin It
Bekeken: 2301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/