Ze hebben nog er steeds vertrouwen in dat hij er komt. De geluidswal langs de Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg. Al bijna 14 jaar vragen bewoners, verenigd in de groep Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal, aan gemeente Alkmaar om een geluidscherm dat er voor zorgt dat het groeiende aantal decibellen tot een acceptabel niveau van 55 decibel teruggebracht wordt.

De fractie van Leefbaar Alkmaar (LA) springt nogmaals op de bres en heeft de collega-fracties opgeroepen om tijdens de commissie Ruimte van 5 februari tot actie over te gaan om de bewoners te beschermen tegen de toenemende geluidsoverlast. Het idee om een 'zelfterugverdienend geluidscherm' te installeren is een goede, maar het mag volgens de LA-fractie het hoofddoel, namelijk de geluidsbescherming, niet in de weg zitten.

Uit een laatste haalbaarheidsonderzoek voor een "zichzelf terugverdienend scherm" oftewel een geluidswand voorzien van zonnepanelen, blijkt dat er nog 1 miljoen euro ontbreekt om de bijna 2 kilometer-lange geluidswand te kunnen installeren. Dat bedrag zou de gemeente moeten ophoesten. "We hebben wel een idee om aan die 1 miljoen euro te komen", zegt voorzitter van het comité Rinus den Blanken verwijzend naar dit artikel over flitspalen. Begin vorig jaar bleek dat vier flitspalen op de N9 1,3 miljoen euro aan boetes bijeen hadden geflitst. "Op dit gedeelte van de ringweg wordt structureel harder gereden dan de toegestane 70 kilometer per uur."

Dat de geluidscherm geen prioriteit heeft bij de gemeente blijkt ook uit het 'Actieplan Geluid 2018-2023' dat afgelopen najaar opgesteld werd. Hierin wordt niet gerept over geluidsreductie op het traject Schagerweg, Huiswaarderweg en Nollenweg.  De bewonersgroep diende daarom een zienswijze in.

Om het niveau van 55 decibel te halen op alle verdiepingen van de huizen moet er een scherm van zes meter geplaatst worden, schrijft  onderzoeksbureau Peutz in hun geluidsonderzoeksrapport. Overigens is de buurt al tevreden met een geluidswal of -scherm van minimaal 4,5 meter hoog. Aanzienlijk hoger dan de huidige schermen en wallen, die variëren in hoogte van 1,45 tot 3,75 meter.

 
Pin It
Bekeken: 4132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/