Op 5 januari heeft OPA vragen gesteld aan het Alkmaarse college over de hogere gasbelasting, die volgens de partij niet doorberekend moet worden aan afnemers van stadswarmte.

"De koppeling van warmtetarieven en gasprijzen jaagt afnemers nu, waarschijnlijk onbedoeld, op hoge kosten, ook omdat zij geen keuzemogelijkheden hebben en gebonden zijn aan één enkele aanbieder. Dat kan volgens OPA toch niet de bedoeling zijn. Op deze manier worden inwoners die al ‘van het gas af zijn’ eerder gestraft dan beloond", aldus OPA-raadslid Ruud van Lier.

OPA wilde graag van het college weten hoeveel huishoudens aangesloten zijn op het warmtenet en wat de gemiddelde samenstelling is. Ook vroeg de fractie zich af of het college bereid is om in te grijpen door bijvoorbeeld de tarieven voor stadswarmte los te koppelen van gasprijzen en belasting op gas.

Het college heeft inmiddels laten weten dat in Alkmaar 1.878 kleinverbruikers zijn aangesloten op het warmtenet, de kosten van de warmtelevering zijn gemiddeld 1.133 euro per huishouden. In Alkmaar zijn de tarieven wel 10 procent lager dan de tarieven die de Autoriteit Consument & Markt heeft vastgesteld. Het college heeft OPA ook laten weten de "ongelukkige situatie" niet te verbeteren voor gebruikers van stadswarmte, omdat het in de warmtewet zo geregeld is dat het tarief gekoppeld is aan het tarief van aardgas.
Pin It
Bekeken: 3282x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/