"Het is toch gek dat de gemeente bezoekers aan de binnenstad wel gratis wifi biedt, maar geen gratis toiletten. Wat is nou een grotere behoefte?" Met deze woorden introduceert PvdA-raadslid Gijsbert van Iterson Scholten een motie in de Alkmaarse gemeenteraad waarin wordt gepleit voor gratis toegankelijke toiletten in de binnenstad. Dat hoeven geen nieuwe te zijn, horeca-uitbaters en winkeliers zouden mee kunnen werken, tegen een kleine vergoeding van de gemeente.

"Alkmaar wil graag een gastvrije gemeente zijn. Wat ons betreft begint dat met zorgen voor basale behoeften", licht van Iterson Scholten toe. "Uit onderzoek van onder meer de Maag Lever Darm Stichting blijkt bovendien dat er in Nederland miljoenen mensen zijn met een chronische aandoening, waardoor zij soms snel een toilet moeten bezoeken. Om een bezoekje aan Alkmaar ook voor deze mensen plezierig te maken, pleit de PvdA voor een systeem met stickers op de deuren van winkels en horecazaken, die aangeven dat bezoekers daar, gratis, naar het toilet kunnen. In ruil daarvoor betaalt de gemeente een bescheiden financiële bijdrage. Bijzondere aandacht zou er wat de PvdA betreft ook moeten zijn voor toiletten waar je met rolstoel in kunt, want die zijn volgens de fractie zeer zeldzaam."

Het systeem is geïnspireerd op Duitsland, waar zo’n 300 gemeenten meedoen aan wat ‘Nette Toilette’ heet. Ook in Nederland bestaat het al. De PvdA wil graag dat Alkmaar zich aansluit.
Pin It
Bekeken: 3748x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/