Een groot deel van de Alkmaarse raad is voorstander van het idee om niet acht maar twaalf tot zestien plaatsen voor woonwagens in de Driehoek in de wijk Vroonermeer. Dinsdagavond is het onderwerp besproken in de commissievergadering. Momenteel staan enkel de twee noodlokalen van basisschool De Lispeltuut op het terrein, maar de bedoeling is dat daar de staplaatsen voor woonwagens komen. Dat kan in 2021 als de noodlokalen weg zijn.

Tot grote ergernis van woonwagenbewoners is er nog niets gebeurd terwijl het al een tijdje op de planning staat. Marinus van Wanrooij sprak dinsdag namens de bewoners van de woonwagens. "Het is een schande. Al dertig jaar komt de gemeente de belofte niet na. Er is geen enkele woonwagenplek bijgekomen terwijl de gemeente verplicht is om voldoende plekken te realiseren. In Alkmaar staan nu zo'n 60 tot 70 mensen op de wachtlijst. De woonwagencultuur dreigt zo verloren te gaan", zo stelde hij.

De politiek is het grotendeels eens met Van Wanrooij en vindt dat er iets moet gebeuren. Bij de Driehoek zouden best extra woonwagenplekken gemaakt kunnen worden, omdat er toch nog een stuk grond over is naast de plek waar de acht plaatsen die eerder besproken zijn komen te liggen.

Fractievoorzitter van Leefbaar Alkmaar, Maya Bolte, wil onderzoeken of er mogelijk al wat woonwagens geplaatst kunnen worden op de plek. Zo hoeft niet iedereen tot 2021 te wachten, dan worden de noodlokalen van de Lispeltuut pas weggehaald. Wethouder Paul Verbruggen is over dat idee in gesprek met de vertegenwoordigers van de woonwagenbewoners.
Pin It
Bekeken: 6913x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/