Dat het EK Wielrennen misschien naar Alkmaar komt is goed voor de economie van de stad en de citymarketing, maar de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) vindt dat er te grote financiële offers voor gebracht moet worden.

De organisatie van het fietsfestijn benaderde afgelopen december de gemeente met de vraag of het EK Wielrennen in de zomer van 2019 in Alkmaar kan plaatsvinden. Het college ging direct aan de slag met een kostenraming. Dit wordt donderdag in de raad voorgelegd.

De totale kosten van het sportevenement worden geschat op ruim 1,7 miljoen euro waarvan gemeente Alkmaar 950.000 euro voor zijn rekening wil nemen. In de jaarbegroting is geen rekening gehouden met dit bedrag en zal uit verschillende potjes bijeengeschraapt moeten worden. Hiervoor stelt het college voor om de aankomende twee jaar de begroting voor sport te verlagen met 120.000 euro per jaar.

OPA vindt het EK Wielrennen een “te duur feestje voor Alkmaar“ en is vierkant tegen het voorstel van het college. Fractievoorzitter Victor Kloos: “OPA is voor het houden van mooie evenementen, dat is goed voor de economie van onze stad. Maar dit is echt te veel geld uit de zakken van de burger voor een kort durende kick. OPA ziet liever dat dit bedrag duurzaam wordt geïnvesteerd in meer groen in de stad. En juist in de sportverenigingen zelf.”

In het raadsvoorstel heeft het college ook een ‘worst case scenario’- begroting opgenomen. Bij tegenvallers schat het college in dat het evenement 1,5 miljoen aan gemeenschapsgeld gaat kosten. (foto: archief)
Pin It
Bekeken: 3110x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/