De gemeenteraad van Alkmaar heeft donderdagavond ingestemd met de kandidatuur van de stad voor het EK Wielrennen 2019. Het vijfdaagse evenement wordt in de tweede week van augustus gehouden. Het EK gaat Alkmaar 950.000 euro kosten, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Eind vorig jaar is de gemeente door de Europese Wielerbond (UEC) benaderd of Alkmaar het Europees Kampioenschap wegwielrennen van 7 tot en met 11 augustus kan en wil organiseren. Het college van B&W ziet dat wel zitten en weet zich nu ook gesteund door de gemeenteraad. Het onderwerp bleek echter wel een splijtzwam binnen de raad. De coalitiepartijen zijn voor, de oppositie is faliekant tegen. Onder meer het korte tijdsbestek om het evenement te organiseren, onzekerheid over sponsoring en de grote financiële risico's zijn voor de oppositiepartijen een struikelblok.

De coalitiepartijen hebben daarentegen alle vertrouwen in een goede afloop en zien, net als het college, kansen voor Alkmaar. "Met een meerdaags programma, dat in meerdere landen op tv wordt uitgezonden, en een parcours door stad en regiogemeenten komt de regio Alkmaar toeristisch en economisch in de Europese spotlights te staan."

Sportwethouder Pieter Dijkman voegde daar gisteravond ook nog de namen 'Dylan Groenewegen, Nikki Terpstra, Anna van der Breggen en Marianne Vos' aan toe. "Dit zijn enkele grote namen die ik van organisatie door heb gekregen die mee zullen doen aan het EK. Je moet lef hebben om dit te doen. Er is een korte voorbereidingstijd, maar dit kunnen we als stad. We gaan vol aan de gang. Ik hoop dat Alkmaar kan gaan genieten van een prachtig EK." Het EK is

voor Alkmaar de start van een groter plan om meer mensen op de fiets te krijgen en de fiets- en wielerinfrastructuur te verbeteren. Met 20 tegen 12 stemmen werd het voorstel om Alkmaar te kandideren aangenomen. Ook het benodigde budget van zeker 950.000 euro wordt vrijgemaakt. Vanuit Alkmaar staan nu alle lichten op groen. Het wachten is op een officiële toewijzing door de Wielerbond. Een delegatie van het UEC brengt volgende week een bezoek aan de stad.
Pin It
Bekeken: 3595x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/