Wachten op de bus is op station Alkmaar geen pretje. Er is geen plek om te schuilen voor de grillen van de weergoden of voor ongure types. Leefbaar Alkmaar (LA) dient samen met Partij voor de Dieren en BAS een motie in om de veiligheid én het wachtcomfort op het station te verbeteren.

Na het tragische ongeval begin dit jaar waarbij een vrouw onder een bus terechtkwam en overleed willen de partijen dat het college met een voorstel komt om de verkeersveiligheid op het station te verbeteren, zodat voorkomen kan worden dat mensen zomaar de busrijbaan oplopen. In het kader van de veiligheid moet volgens de partij ook een veilige wachtruimte gerealiseerd worden.

Sinds het sluiten van de wachtruimte in het Connexxiongebouw is lang gesoebat over wie een nieuwe wachtruimte moet betalen. De Provincie Noord-Holland vindt dit de verantwoording van de gemeente. Maar sinds 1 januari heeft de Provincie een nieuw subsidiepotje beschikbaar gesteld waar Alkmaar aanspraak op kan maken om de veiligheid op het station te verbeteren. Wellicht kan hiermee ook de eindeloze discussie over de ontbrekende wachtruimte opgelost worden. Op 14 maart wordt de motie in de raad besproken.
Pin It
Bekeken: 3829x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/