BAS wil Alkmaarse carillons in de stad en De Rijp vaker laten horen. De partij vroeg het college eerder naar het aantal uren dat de carillons in de stad worden bespeeld. Nu wil BAS het aantal uren opschroeven. Met name in De Rijp, waar de gemeenschap 200.000 euro heeft ingezameld voor om een carillon te plaatsen. "Een formidabele prestatie", vindt BAS-raadslid Willem Peters.

BAS wil dat met name het carillon in De Rijp straks zo vaak mogelijk te horen is, zeker in de zomermaanden. Daarnaast zou de fractie graag zien dat de stadsbeiaardier buiten op een scherm live te volgen is wanneer hij in de Grote Kerk of de Waag speelt. Willen Peters: "Veel mensen weten absoluut niet dat er daadwerkelijk door een mens van vlees en bloed gespeeld wordt."

Tot slot haalt Willem Peters aan dat er ooit sprake was geweest om klokkenspel te verwerken in de Taptoe.  BAS ziet  dit idee graag alsnog verwezenlijkt. (foto: YouTube / H. Jonker)
Pin It
Bekeken: 2770x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/