Het eerste mannenteam van de Alkmaarse Rugby Club maakte zich op voor een zware wedstrijd tegen koploper Hilversum. De wedstrijd werd verloren met 38-66, maar wel werd zondag met een vierde try het automatische bonuspunt behaald. Dat was het eerste competitiepunt voor de mannen dit seizoen in de 2e Klasse Noord.

Alkmaar begon goed. Met een serie aanvallen werd de tegenstander tegen zijn eigen goal-lijn gedrongen. Michael Vlaar wist de achterlijn te halen en scoorde de openingstry. Ook de conversie van captain Pieter van Duijn ging tussen de palen en dat zette Alkmaar op 7-0 voorsprong. De voorsprong was van korte duur, binnen vier minuten wist Hilversum drie keer door te breken en keek Alkmaar ineens tegen een 7-19 achterstand aan. De Alkmaarders kwamen weer terug met een serie goede aanvallen. Na een toegekende freekick en nog een penalty kick rondde Perry Klos de aanval af met een try en bracht Alkmaar terug in de wedstrijd met 12-19.

Hilversum kwam terug met een try en een conversie en zette de stand op 12-26, waarna Sven Bloem met een ongeconverteerde try 17-26 op het scorebord zette. Hierna scoorde hij het eerste bonuspunt van het seizoen met een vierde try, zodat de Alkmaarders met 24-26 hoopvol de rust in gingen. De illusie dat Alkmaar eindelijk eens een wedstrijd zou gaan winnen ging in rook op toen Hilversum vier try’s op rij scoorde. Alkmaar keek daarna tegen een 24-52 achterstand aan. Maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten en kwam met een try en conversie weer dichterbij met 31-52.

Beide partijen toonden veerkracht in de slotfase. Alkmaar kreeg twee try's tegen en de achterstand liep op tot 31-66. Met een geconverteerde try zette Etienne Clara de eindstand op 38-66.
Pin It
Bekeken: 2285x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/