Alle huizen in de Alkmaarse wijk Bergermeer worden binnenkort beter en duurzamer gemaakt. In totaal zijn het 48 woningen, gelegen aan de Beethovensingel, Bachlaan, Debusstraat en Haydnlaan.

De huizen- die allemaal gebouwd zijn in de jaren '70 - krijgen een flinke opknapbeurt. Zo worden de kruipruimtes, spouwmuren en daken geïsoleerd, het huidige glas wordt vervangen en de voordeuren worden vervangen door beter isolerende deuren. De ventilatiesystemen worden ook vervangen. Verder gaan alle woningen na de vernieuwingen zelf energie opwekken doordat er op elk dak zes zonnepanelen worden geplaatst. Hierdoor zullen de energielasten dalen.

Aan de buitenkant van de huizen worden ook maatregelen genomen. Het metselwerk wordt schoongemaakt en het voegwerk wordt hersteld waar het kapot is. Daarnaast wordt opnieuw geschilderd en alle woningen krijgen nieuwe dakpannen, dakgoten en regenpijpen. In het kader van veiligheid worden ook rook- en koolstofmonoxidemelders geplaatst en worden de gas-, water- en elektriciteitsleidingen gecontroleerd.

Het verduurzamen van de woningen wordt gedaan door BAM Wonen, in opdracht van Syntrus Achmea. Naar verwachting wordt in april gestart en zijn in oktober alle huizen vernieuwd. (foto: BAM Wonen)
Pin It
Bekeken: 3061x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/