Toneelgroep Wapenspel speelt vrijdag 15 maart in Het Schermer Wapen te Stompetoren acht elkaar de twee hilarische stukken ‘Heibel in het bejaardenhuis’ van Peter Damen en 'De Luchtballon' van Carl Slotboom. Zaterdag 16 maart doet de toneelgroep het nog een keer over.

‘Heibel in het bejaardenhuis’ gaat over Rie, die pas in het bejaardenhuis is komen wonen. Ze heeft het er niet naar haar zin en voelt zich eenzaam. Dan komt haar oude vriendin Toos komt op bezoek. Maar ook Cato, de nieuwsgierige buurvrouw, en Ludovicus, de voorzitter van de bewonerscommissie, komen langs. En dan is er ook nog de bazige directrice van het bejaardenhuis met een onverwachte gast. Er ontstaan enorme misverstanden en de situatie loopt volledig uit de hand.

‘De luchtballon’ gaat over Agnes. Deze volkse vrouw heeft een puzzel opgelost in de Story en wint de hoofdprijs: een ballonvaart. Ze deelt de trip met haar man Piet. Ook aan boord stappen Greet, een vrouw 'van stand’ die een ticket van haar broer had gekregen, en haar vrijgezelle en zorgzame zoon Guus. De beide koppels zijn ware tegenpolen en dan blijkt ballonvaarder Brenda ook nog eens minder ervaren dan ze zich voordoet.

Twee vrolijke stukken op één avond, onder regie van Dennis Burgers, vol misverstanden en komische dialogen. De avond begint om 20:15 uur. In de pauze de onder ingewijden beroemde verloting van leuke prijzen ter ondersteuning van de toneelvereniging. Kaarten à 5 euro (donateurs 3 euro) zijn te koop aan de zaal of vooraf bij Wil Plekker aan de Wiekstraat 5.
Pin It