Diverse erfgoedbeschermers uit regio Alkmaar, waaronder de Historische Vereniging Alkmaar, Heemschut Noord-Holland en het Cuypersgenootschap, hebben in samenwerking met emeritus hoogleraar woningverbetering en woningbeheer van de TU Delft André Thomsen, een pleitnota gestuurd naar het college van Alkmaar. De groep wil dat de eerder aangekondigde sloop van de Bloemwijk niet doorgaat. Dit meldt het NHD.

Vorige maand werd bekend dat er 164 woningen gesloopt moeten worden, omdat uit een rapport van BouwHulpGroep bleek dat renovatie niet meer haalbaar is. Volgens Thomsen is de norm dat woningen na renovatie nog 40 jaar mee moeten kunnen veel te hoog, omdat hierdoor ook andere Alkmaarse wijken rijp voor de sloop zouden zijn. „Sloop van de Bloemwijk betekent ook dat een wijk als Rochdale in de gevarenzone komt. Bepaald geen stimulans voor huiseigenaren om te investeren in energiezuinige en CO2-neutrale verbetering.”
Pin It
Bekeken: 3421x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/