Twee weken lang kon iedereen de onveiligste verkeerssituaties van Noord-Holland letterlijk op de kaart zetten bij het Meldpunt Onveilig Verkeer. Dat werd met 1.878 meldingen en 7.944 stemmen massaal gedaan. Mediapartner NH Nieuws maakte op 25 april de top drie al bekend en de hoek Oudegracht - Klein Nieuwland bleek derde te staan. Alkmaar "wint" het wat betreft het totaal aantal meldingen, mede doordat de Kaasstad nog eens vier keer in de top tien staat.

Op twee kwam uit Amsterdam met 168 meldingen en derde met 155 meldingen is Zaanstad. De uitkomst van het onderzoek hing natuurlijk af van de bekendheid en de bereidheid om melding te doen. Maar zelfs als relatief veel Alkmaarders van het Meldpunt afwisten en klagerig zijn, valt niet te ontkennen dat de (binnen)stad nogal wat onveilige verkeerspunten kent.

Voor nummer drie Oudegracht - Groot Nieuwland kwamen vijf meldingen binnen, waarop totaal 162 stemmen vielen. Volgens melders rijden auto's en brommers hier veel te hard, ondanks dat het punt onoverzichtelijk is. De Oudegracht duikt ook op als negende, maar dan bij de Hofstraat, door twee meldingen en 64 stemmen. Voor de gracht werd regelmatig melding gedaan van mensen die spookrijden op de scooter of de fiets.

Het kruispunt Verdronkenoord-Zoutstraat staat op vijf, met vijf meldingen waarop bij elkaar 93 keer is gestemd. "Deze gedeeltes van de weg zijn verboden voor snor/bromfietsers, maar dit verbod wordt massaal met hoge snelheid overtreden", aldus een anonieme melder. "De kruisingen met andere straten zijn echter onoverzichtelijk, waardoor met name voetgangers gevaar lopen."

Op zes staat de rotonde Geestersingel, met vier meldingen en totaal 81 stemmen. Volgens de melders is het verkeerspunt te druk en lopen fietsers en voetgangers het meeste gevaar. De Kanaalkade en de voetgangersbrug over het Noordhollands Kanaal staan op acht, met gezamenlijk drie meldingen en 67 stemmen. Voetgangers zijn volgens melders in het donker slecht zichtbaar  en voor fietsers is de verkeerssituatie onduidelijk.

Bij het Meldpunt kon aangegeven worden welke verkeersdeelnemers het meeste risico lopen. Bij  50,5 procent van de meldingen werden fietsers genoemd, gevolgd door 23,1 procent automobilisten en 20,8 procent voetgangers.
Pin It
Bekeken: 2823x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/