Mirjam Hamberg is woensdag overleden. Dit lieten familieleden donderdag via de Facebookpagina van de Alkmaarse oud-wethouder weten. "Een wonder was ze en dat zal ze altijd blijven. Tegen alle verwachtingen van velen in, plukte ze er steeds weer een nieuw jaar bij. Ondanks dat haar lichaam uitgeput was, bleef haar geest en mindset altijd sterk. Ze was uniek."

In maart 2016 kreeg Mirjam Hamberg te horen dat ze borstkanker had, met al diverse uitzaaiingen, en dat ze hooguit nog een jaar te leven had. Middels een alternatieve aanpak bleef ze redelijk stabiel, tot de situatie in 2017 aanzienlijk verslechterd bleek. Chemo- en hormoontherapie hadden geen resultaat en de inzamelingsactie 'Hope4Mirjam' in 2018, voor therapieën in Mexico, bood ook geen uitkomst. Twee jaar later dan eerst aangegeven was het dan toch voorbij.

Hamberg zette zich vele jaren in voor anderen. Ze heeft ze zelfs eens een half jaar een dakloze, zevenkoppige familie in huis. In 2006 werd ze SP-raadslid en van april 2011 tot en met 2014 was ze wethouder. Een opmerkelijke draai in de Alkmaarse politiek die vrij rechts georiënteerd was, maar Hamberg was een bruggenbouwer. Daarbij was ze wars van achterkamertjespolitiek.

Hamberg's carrière als wethouder kende ook hobbels. Ze kreeg volgens het NHD 'bakken kritiek' vanwege een forse bezuiniging bij het WNK en het 'financiële echec' van de International Children’s Games. Vervolgens ging haar fractie over de kop na intern gerommel en financiële perikelen. Een doorstart als Progressief Alkmaar zat er voor Hamberg en consorten in 2014 niet in.

Twee jaar later werd dus uitgezaaide kanker geconstateerd. Maar tegen de verwachtingen in, leefde ze positief nog drie jaar stug door. (foto: Facebook / Mirjam Hamberg)
Pin It
Bekeken: 12568x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/