De Provincie wil dat bedrijven zich snel kunnen vestigen op InVesta, het expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie in Alkmaar, maar vanwege een gestelde subsidievoorwaarde, zouden geïnteresseerde bedrijven kunnen afhaken en is er zelfs mogelijk verlies van 1 miljoen aan rijkssubsidie. De provincie heeft besloten die eis te schrappen.

InVesta faciliteert bedrijven bij onderzoek naar de productie van groen gas uit houtachtige materialen. De provincie besloot in 2016 om een subsidie van 960.000 euro aan InVesta te verlenen, onder voorwaarde dat eerst een besluit moest zijn genomen over de bouw van Ambigo. Ambigo (voorheen Milena Olga Esme genoemd) is een door ECN ontwikkelde innovatieve installatie voor dergelijke productie groen gas.

Maar de bouw van Ambigo heeft vertraging opgelopen en dus zit InVesta nog zonder de subsidie die nodig is voor een goede facilitering en alle noodzakelijke investeringen. De verwachting is dat daardoor geïnteresseerde bedrijven zich elders zullen vestigen als deze situatie niet spoedig verbetert. Bovendien bestaat het risico dat het ministerie van EZK eind 2019 een subsidie van 1 miljoen euro terugtrekt vanwege de opstopping.

Gedeputeerde Staten schrapt de voorwaarde voor subsidie, met betrekking de bouw van Ambigo, zodat de 960.000 euro op korte termijn wordt uitgekeerd. InVesta verwacht, op basis van de huidige belangstelling, dat een sluitende exploitatie ook haalbaar is zonder Ambigo. (foto: Ontwikkelingsbedrijf NHN)
Pin It
Bekeken: 2810x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/