De vaccinatiegraad is in gemeente Alkmaar alweer een aantal jaren ruim onder de gewenste 95 procent. Forte waarschuwde al ongevaccineerde kinderen te gaan weren als de regionale opvangorganisatie bij zichzelf constateert dat dekking niet meer wordt gehaald. VVD Alkmaar steunt deze maatregel van harte, na geschrokken te zijn over de dekkingsgraad. De fractie stelt het college vragen over de situatie.

Antwoorden op ambtelijke vragen geven ook weer dat de dekkingsgraad ruim onder de 95 procent is gezakt. VVD-raadslid Christiaan Peetoom: "Ouders nemen niet alleen een onverantwoord risico door hun eigen kind niet te vaccineren en brengen daarmee ook nog de gezondheid van andere kinderen (vaak baby’s) in gevaar."

VVD Alkmaar wil graag van het college weten wat het van plan is om de vaccinatiegraad weer boven de ondergrens te krijgen. Ook vraagt de fractie of ziekten als de mazelen geconstateerd zijn binnen de gemeente en of het college bereid is samen met Alkmaarse kinderopvang in te grijpen zoals Forte van plan is.

Verder wil VVD Alkmaar weten of het college bereid is om campagne te voeren voor vaccinatie, en om het meningokokken-vaccin actief aan te bieden aan jongeren die hiervoor in aanmerking komen.
Pin It
Bekeken: 2636x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/