Er is een hoop te doen om de Jeugdzorg Plus van Horizon. Kort nadat progressieve partijen in de achttien betrokken gemeenten de noodklok luidden, voert Partij van de Dieren Alkmaar de druk nog eens verder op. Temeer omdat een aantal partijen het tweejarige contract met Horizon op voorhand willen verlengen. "Een slecht idee".

"Na slechts enkele maanden blijkt al dat Horizon de zorg nauwelijks aankan. Wethouders sloegen de waarschuwingen van deskundigen destijds in de wind en hielden vol dat de transitie geen problemen zou opleveren", aldus de PvdD. "Inmiddels zijn er meerdere rechtszaken geweest vanwege het geen zorg op maat kunnen bieden aan bepaalde jongeren. Ook hebben maar liefst 30 jeugdrecht advocaten de noodklok geluid en geëist dat gemeenten ingrijpen."

PvdD Alkmaar vraagt zich bovendien af hoe een commissie van "slechts zes zorginkopers, allen zonder ervaring in het werkveld", zo’n ingrijpende beslissing heeft kunnen nemen. Daarnaast vindt de fractie het vreemd dat "talloze dringende adviezen van professionals om niet met Horizon in zee te gaan, zijn genegeerd."

De Partij voor de Dieren stelt het Alkmaarse college een flink aantal vragen om duidelijkheid te krijgen, en een duidelijk "NEE" te laten klinken tegen aanbesteding van (specialistische) jeugdzorg en tegen contractverlening met Horizon. "Naast het geen zorg op maat kunnen bieden, zijn de jongeren in kwestie namelijk geen proefkonijn om een nieuwe methodiek op uit te proberen."
Pin It
Bekeken: 3447x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/