Het Alkmaarse college geeft de organisatie van het EK Wielrennen ruim baan en sluit tijdens het evenement de binnenstad af voor de opbouw en afbouw van het parcours.  Niet iedereen is het daarmee eens. "Naast de onverantwoorde hoge kosten die dit evenement met zich meebrengt is het afsluiten van een toeristische binnenstad midden in het toeristenseizoen onaanvaardbaar," zegt raadslid Jan Hoekzema van OPA.

Niet alleen voor toeristen,  Hoekzema verwacht dat de stad ook onbereikbaar zal zijn voor bewoners, ondernemers en bezoekers. De partij vraagt zich af of het college wel goed de economische en praktische gevolgen in beeld  heeft van het besluit om het parcours door de binnenstad te laten verlopen.

Daarbij is de partij bezorgd over de veiligheid en wil daarom het calamiteitenplan inzien. Niet alleen wil OPA weten of Politie Alkmaar al haar manschappen inzet tijdens het evenement, ook of het ziekenhuis wel te bereiken is.

Het evenement is al over acht weken, de afsluiting geldt van 6 tot en met 12 augustus. Hoekzema vraagt het college om de artikel42-vragen dan ook snel te beantwoorden.
Pin It
Bekeken: 5274x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/