De geldkraan voor Veteranen Ontmoetingscentra gaat dicht doordat het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg stopt. Het ministerie van Defensie roept gemeenten op om zich over deze 150 centra in Nederland te ontfermen. Met schriftelijke vragen trekt de VVD aan de bel bij het Alkmaarse college en pleit voor een goed lokaal veteranenbeleid.

"Veteranen vochten voor vrijheid en democratie, verdedigden onze Westerse waarden en gingen dóór waar anderen stopten," redeneert fractievoorzitter John van der Rhee in zijn brief aan het college. "Om die reden hecht de Alkmaarse VVD heel veel waarde aan een goed Alkmaars veteranenbeleid."

In de Veteranenwet staat dat veteranen erkenning van de samenleving verdienen, hier ziet de partij een grote rol voor de gemeente weggelegd. "Gemeenten kunnen daar als geen ander voor zorgen, omdat zij dicht bij de inwoners staan."

De VVD meent dat de veteranen niet alleen met geld bijgestaan moeten worden, maar ook met het dragen van witte anjers als symbool voor het eren van de veteranen. Met het oog op de viering van 75 jaar vrijheid volgend jaar, verzoekt de partij het college om ook "iets extra's te doen voor de Alkmaarse veteranen". (Foto: archief)
Pin It
Bekeken: 3051x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/