CDA Alkmaar stelde het college voorafgaand aan Alkmaars Ontzet 2018 vragen over lachgas, met als doel een verbod op verkoop tijdens de vieringen. Vervolgens werd verkoop verboden bij alle Alkmaarse evenementen middels een artikel in het Evenementenbeleid van 2019. De lokale CDA-fractie klopte daarna aan bij de eigen regeringspartij voor een landelijk verbod op recreatief gebruik van lachgas, en die gaf gehoor.

Regeringspartij CDA en totaal veertien gemeentefracties willen dat het kabinet recreatief gebruik van lachgas wettelijk aan banden legt. CDA-Kamerlid Anne Kuik: “Slagroompatronen zijn bedoeld voor spuitbussen en niet om je hersenen af te sluiten van zuurstof. Toch zien we het recreatief gebruik van lachgas toenemen. De negatieve gevolgen van het grootschalige gebruik van de partydrug worden steeds vaker zichtbaar in de samenleving. De laatste tijd zijn er meerdere verkeersongevallen geweest, ziekenhuizen zien het aantal lachgaspatiënten toenemen en de maatschappelijke onrust stijgt.”

Volgens het CDA hebben veel gemeenten te maken met problemen rond lachgas en geven ze aan dat landelijke wetgeving gewenst is. Zo kan er beter worden gehandhaafd en wordt een wildgroei aan lokale regelgeving voorkomen. “Die oproep wil ik graag onderstrepen”, laat Kuik weten.

Kuik namens de landelijke en veertien lokale CDA's, voorafgaand aan het debat over het preventieakkoord: "We roepen de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op om een wettelijk verbod op recreatief gebruik van lachgas te realiseren".
Pin It
Bekeken: 2527x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/