Bij een publiekstrekker als Koningsdag en - nacht en het Alkmaars Ontzet moet het mogelijk zijn om de volumeknop open te schuiven. Evenementen als deze vallen in de 'hoogste categorie' waarbij een maximum van 100 decibellen geldt. "Een aantal keer per jaar is het aanvaardbaar om een evenement met maximaal 100 dB(C) te laten plaatsvinden" meent het college.

De Klankbordgroep Evenementen, opgericht om de balans tussen leefbaarheid en reuring in de binnenstad te vinden waarin zowel binnenstadbewoners als evenementorganisatoren zitting hebben, geeft in haar advies naar het college aan dat binnenstadbewoners de maximale norm van 100 dB(C) voor een aantal evenementen fors vinden.

Het tegengeluid komt van de organisatoren uit dezelfde klankbordgroep; sommige evenementen hebben gewoonweg een hoog geluidsniveau nodig om publiek aan te trekken en tevreden te houden. Daarnaast vinden de organisatoren dat dit soort evenementen een economische waarde voor de stad hebben.

Het college vindt wel dat de aanvaardbaarheid van de maximale geluidsnorm gemonitord moet blijven. Ook blijft er aandacht voor de geluidsmetingen en vooral hoe en waar deze uitgevoerd worden. De geluidsbelasting is namelijk niet altijd het hoogst bij de dichtstbijzijnde gevel. Dat bleek vorig jaar bij 'De Brug Draait Door' op de Platte Stenenbrug; in de Hekelstraat sloegen de meters hoger uit dan op de gevels van de Verdronkenoord. Om het overzichtelijk en meetbaar te houden stelt het college vast dat de dichtstbijzijnde gevel de normgevel is.

Over het geluid van de kermis valt volgens de klankbordgroep nog veel winst te halen. Het college stelt voor om eerst eens geluidsmetingen te doen op de kermis.
Pin It
Bekeken: 2529x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/