Magentazorg start eind september in haar Oudorper expertisecentrum weer de cursus ‘In Balans’. De cursus is bedoeld voor zelfstandig wonende 60-plussers in de regio, die nog van alles doen maar merken dat ze soms niet meer zo stabiel zijn, bijvoorbeeld bij het op de fiets stappen. Maandag 9 september zijn er infobijeenkomsten om 13:00 uur in Wijkcentrum De Oever en om 15:30 uur in Wijkcentrum Overdie.

De cursus loopt van 23 september tot en met 20 december. Deel 1 bestaat uit drie theoriebijeenkomsten en daarna volgt een tien weken durende training door een gecertificeerd docent. In het eerste deel komt de theorie aan bod, zijn er testjes en wordt een start gemaakt met de oefeningen. Ook komen mensen uit de praktijk vertellen over veiligheid in en om het huis.

Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan kracht en balans met praktische oefeningen voor ieder niveau. Deelnemers worden bewuster van grondcontact en het verplaatsen van lichaamsgewicht. De cursus wordt deels betaald door gemeente Alkmaar én de meeste zorgverzekeraars.

Voor vragen of aanmelden, mail de afdeling Fysiotherapie van Revalidatie Alkmaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 072-5198135.
Pin It