Na de jaarwisseling kwam de Alkmaarse wijk Overdie negatief in het nieuws vanwege vuurwerkoverlast, brandstichting, vernielingen en belaging van brandweer en politie. Ook PvdA Alkmaar is schrok van de berichten. De partij wil weten hoe erg de situatie werkelijk was en gaat daarom zaterdag vanaf 11:00 uur Overdie in om poolshoogte te nemen bij wijkbewoners.

Fractievoorzitter David Rubio Borrajo: "Natuurlijk vinden wij het niet fijn als er over een Alkmaarse wijk geschreven wordt dat het daar ‘oorlog’ is. Wij willen dan ook graag weten of dat overdrijving van de krant is, of dat dat echt breed zo beleefd is. Want volgens ons is Overdie juist een fijne en prettige wijk om te wonen. Helaas zien we rond Oud en Nieuw wel al jaren een piek in incidenten, ook landelijk. Dat sterkt ons in onze overtuiging dat we moeten werken aan een andere manier om de jaarwisseling te vieren."

In de Alkmaarse gemeenteraad is onlangs besloten dat deze jaarwisseling uitgebreid geëvalueerd gaat worden, met het oog op een mogelijk plaatselijk vuurwerkverbod. Rubio: "De PvdA is hier een voorstander van en vindt dit een extra reden om zelf te gaan kijken hoe men in Overdie de jaarwisseling heeft beleefd. En wat er verder voor ideeën leven om de wijk nog aantrekkelijker te maken om in te wonen."

De PvdA-fractie verzamelt om 11:00 uur aan de Thomas à Kempislaan en trekt van daar uit de wijk in.
Pin It
Bekeken: 3565x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/