Naar aanleiding van berichten over allerlei incidenten in Overdie rond Oud & Nieuw is PvdA Alkmaar zaterdag de wijk in getrokken. Uit gesprekken op straat en aan de deur maakt de fractie op dat er inderdaad al weken sprake was van overlast, vooral van vuurwerk gooiende middelbare scholieren. Er is in de wijk dan ook brede steun voor een vuurwerkvrije zones. De PvdA gaat hier in de raad voor pleiten, ook voor andere wijken met veel overlast rond de jaarwisseling. Liefst in combinatie met een centrale vuurwerkshow of andere festiviteiten.

Overdie was jarenlang veel rustiger rond de jaarwisseling. Toen was er een jongerenwerker van allochtone afkomst en konden medewerkers van No Limit een oogje in het zeil houden. De nu autochtone jeugdwerker was om 22:00 uur weg en de sportschool ging rond middernacht dicht. De wijk kende voorheen ook buurtvaders die jeugd aanspraken op onwenselijk gedrag.

Fractievoorzitter David Rubio Borrajo: “Het is eigenlijk ook gek dat we van één jongerenwerker en twee mensen die een kickboksschool runnen verwachten dat ze de jeugd uit een hele wijk bezighouden met Oud en Nieuw. Hoe goed die mensen hun best ook doen. Wat ons betreft zetten we in op veel meer jongerenwerk, met specifieke activiteiten voor verschillende groepen jeugd. Niet alleen rond Oud en Nieuw, maar het hele jaar door.” Dit was een veelgehoorde suggestie, net als het terugbrengen van de buurtvaders. En sinds het sluiten van tienercentrum Foxy, enkele jaren geleden, is er voor veel jongeren volgens de PvdA te weinig te doen in de wijk.

PvdA beaamt dat het in Overdie volledig uit de hand is gelopen. "Met name op de Melis Stokelaan lijkt er een soort ‘traditie’ te zijn van jongeren die elkaar met vuurwerk bestoken. In andere straten, en in Oud-Overdie, was het een stuk rustiger. Veel wijkbewoners balen dan ook over de negatieve manier waarop hun buurt in het nieuws is gekomen. Zij benadrukken dat Overdie ook een hele mooie wijk is, waar sommigen al vijftig jaar met veel plezier wonen." De PvdA is het hier mee eens en gaat binnenkort met de wijkraad in gesprek om te zien wat er verder voor de wijk gedaan kan worden.
Pin It
Bekeken: 3867x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/