Woensdag stelden het Alkmaarse Tweede Kamerlid Rudmer Heerema en zijn collega Erik Ziengs Kamervragen aan de Minister van Infrastructuur over de NS-dienstregeling voor het traject Alkmaar - Haarlem - Den Haag. Met name de capaciteit en het aantal Intercity's in de spits op het deel tussen Alkmaar en Haarlem laat volgens de twee VVD'ers te wensen over.

Heerema en Ziengs vertelden minister Van Nieuwenhuizen dat het zowel maandag als dinsdag zó druk was op het traject, dat er reizigers op station Beverwijk achterbleven door gebrek aan plaats. Ook vinden ze het onwenselijk dat er na 18:00 uur, terwijl het dus nog spits is, geen Intercity's meer rijden tussen Haarlem en Alkmaar en vragen de minister ze langer door te laten rijden.

Maar daarnaast denken de VVD'ers dat de dienstregeling beter kan wat betreft overstaptijden en ze zien graag dat reizigers niet meer over hoeven te stappen in Haarlem. Dat is inmiddels al jaren zo. Ook werden vragen gesteld over het type treinen dat op de Kennemerlijn wordt ingezet. Het was volgens Heerema en Ziengs de bedoeling dat er nieuwe treinstellen ingezet zouden worden. Er wordt volgens de twee al jaren gebruik gemaakt van ouder materiaal, dat deels misschien al afgedankt had moeten worden.
Pin It
Bekeken: 3478x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/