PvdA Alkmaar wil graag net als gemeenten Beverwijk en Heemskerk ouderen voorrang geven op de huurmarkt, als ze hun eengezinswoning willen verruilen voor een kleinere huurwoning. Hiertoe worden onder meer verhuiscoaches, een compensatieregeling en een voorrangsregeling ingezet. De PvdA vraagt het Alkmaarse college naar de mogelijkheden om dit beleid te kopiëren.

PvdA-raadslid Gijsbert van Iterson Scholten: "Het grote voordeel van deze manier van werken is dat er geen woningen ‘gelabeld’ hoeven te worden en dat de voorrangsregeling niet ten koste gaat van andere groepen huurders. Immers, degene die voorrang krijgt laat zelf een huurwoning achter."

Heemskerk en Beverwijk starten een pilot om te kijken of de voorrangsregeling positief effect heeft. Van Iterson Scholten ziet graag dat het Alkmaarse college de voortgang in de gaten houdt en haalt daarbij het ‘experimenteerartikel’ uit de regionale huisvestingsverordening aan, voor een kortere route naar een vergelijkbare pilot.
Pin It
Bekeken: 3312x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/