De buurman die de 'foliemensen' uit de Alkmaarse wijk De Mare zoveel geluidsoverlast bezorgt, blijkt dezelfde man te zijn waarbij op 6 maart 2019 een geluidsspeaker in beslag is genomen omdat hij er zijn buren mee treiterde. Dit laat wijkagent Bas Wijnen weten via sociale media, nadat hij vele reacties kreeg op een bericht over de mensen, die hun huis met geluidswerend folie hebben volgeplakt en slapen onder folie, om nog iets van rust te hebben.

De foliemensen waren het die krap een jaar terug melding deden van geluidsoverlast, waarna wijkagent Wijnen direct een box bij de buurman in beslag nam. Normaal gesproken wordt eerst gewaarschuwd, de tweede keer bekeurd en volgt pas bij de derde keer inbeslagname. Maar omdat de speaker naar de muur was geplaatst, nam Wijnen direct stap drie.

Het bericht over het ingepakte huis leverde veel reacties op, mede doordat het veel aandacht van de landelijke pers kreeg. "Bedankt voor alle tips en contacten van professionals die willen helpen", typte Wijnen dankbaar. "Geluidsopnames zijn gemaakt, partners doen goed werk en de rechtszaak loopt. Ik houd u op de hoogte."
Pin It