De Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer is sinds 2018 in de buurt een bekende sociale ontmoetingsplaats en een werkplek voor elf jongeren en een aantal vrijwilligers. Zwerfafval is de verbindende factor. Niet alleen worden workshops verzorgd, er worden ook echt nieuwe producten gemaakt van gebruikt plastic. De jongeren zijn nu op zoek naar nieuwe projecten. Plastic is ook altijd welkom.

De Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer is gebaseerd op het concept Precious Plastic en is een uniek project waarin alles samenkomt; elf jongeren hebben een betaalde bijbaan, vrijwilligers dragen hun steentje bij middels begeleiding en buurtbewoners vinden er een plek om samen te komen, mee te denken over afvalproblemen, samen te leren en activiteiten te ontplooien. Het afvalprobleem wordt op een andere manier benaderd: afval als grondstof voor iets nieuws, afval als verbinder en als basis van iets moois.

Scholen, buurthuizen en bedrijven kunnen workshops volgen, met als doel bewustwording over afval scheiden en recycling. En in de werkplaats wordt recycling van A tot Z uitgevoerd. Diverse bedrijven en andere partners leveren een bijdrage door inbreng van afvalplastic, sponsoring, aankoop van workshops of het aanbieden van opdrachten. Partners zijn Stadswerk 072, Schoon Belonen, Van Alckmaer, Woonwaard, Hemubo, Duurzaam Alkmaar, gemeente Alkmaar, de Kardinaal de Jongschool en Basisschool de Fontein.

De elf jongeren hebben maanden gewerkt aan een mooi groot kunstwerk, waarvoor ze afvalplastic tot tegels persten. De creatie wordt binnenkort onthuld bij de flat aan de Amalia van Solmstraat, vlakbij de werkplaats. Er ligt nog een opdracht voor het maken van huisnummerbordjes, maar de groep verwelkomt nieuwe opdrachten. De mogelijkheden zijn legio. Te denken is aan sleutelhangers, munten met bedrijfslogo, medailles, cijfers, naambordjes, onderzetters of geschenken voor bijvoorbeeld relaties.

Meer informatie is te vinden op plasticrecyclewerkplaats.nl.
Pin It
Bekeken: 2618x
https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/