Breken de meeste gemeentes zich het hoofd over financiële tekorten, in Stompetoren hebben ze een ander probleem: ze hebben geld over. En wel 97.000 euro, een bedrag dat al jaren op de plank ligt. Ten tijde van de fusie van Alkmaar met de Schermer in 2015 kreeg Stompetoren dit bedrag om uit te geven aan een voetbalkooi, maar die kwam er nooit.

In eerste instantie zou de kooi op het schoolplein van openbare basisschool De Wiekslag komen, maar ouderen in de omgeving waren bang voor overlast. Vervolgens zou de voetbalkooi op het stuk groen rond de ijsbaan komen, maar ook daar was weerstand tegen. Van mensen van de ijsbaan zelf, maar ook van vrachtwagenchauffeurs, die vreesden voor hun parkeerplek. Een voetbalkooi lijkt er dus helemaal nooit te komen. Op de jaarvergadering van de dorpsraad, die op 19 maart plaatsvindt in 't Honk, zal besloten worden waar het geld dan wel heen gaat.

Voorzitter Sylvester Liefting: "We verwachten een hoop volk, het leeft enorm in 't dorp. Iedereen mag een voorstel doen. Het is wel de bedoeling dat het geld wordt besteed aan een project in de buitenruimte."

Tot nu toe wordt gedacht aan het opwaarderen van het jeu-de-boules baantje, het inrichten van een fitnesstuin, 'iets' voor de ouderen of een extra bijdrage aan de herinrichting van het dorpshart, die nu in volle gang is.
Pin It