Elk jaar organiseert de landelijke Lions Club een inzamelactie van Douwe Egberts punten, om deze om te zetten in pakken koffie voor de minder bedeelden. Omdat Lions Alkmaar met 1,4 miljoen verzamelde punten de beste score van het land haalde, keerde Douwe Egberts een extra 200 pakken uit, wat resulteerde in een aantal van 2.840 pakken koffie. Deze koffie komt ten goede aan de Voedselbank Alkmaar, die deze goed kan gebruiken.

Kees Scharring heeft zich namens Lions Alkmaar het meest bemoeid met de inzameling. "We hebben op 28 punten in de regio dozen met een wervende tekst neergezet, veelal supermarkten in Alkmaar en Heerhugowaard, maar ook in Egmond, Schoorl, Limmen en Heiloo. Het Noord West ziekenhuis deed het goed met 162.000 opgehaalde punten, en bij de Voedselbank zelf werden zo'n 120.000 punten opgehaald. Maar drogisterij Aker in Limmen behaalde het absolute record van 162.000 DE-punten. Zij hebben hun klanten na het afrekenen steeds op de inzameldoos gewezen, dan krijg je dit resultaat."

Aan de Voedselbank Alkmaar zijn zo'n 200 huishoudens verbonden. Voorzitter Jules Emmaneel, tevens Lions lid: "Koffie is een zeer gewild - want duur - product voor de mensen die hier komen. Als iedereen een pak in de week meeneemt zijn we binnen zo'n drie maanden door deze voorraad heen, schat ik. Dan beginnen we dus alweer toe te werken naar de volgende actie."
Pin It