Voor mensen die het coronavirus onder de leden hebben en niet thuis uit kunnen zieken, heeft de GGD Hollands Noorden een speciale quarantainelocatie ingericht. Hier kunnen bijvoorbeeld ouderen uit een verzorgingshuis, reizigers die zijn teruggekeerd uit besmet gebied, maar ook dak- en thuislozen opgevangen worden.

Medewerkers van de quarantainelocatie in Heiloo maken een kamer grondig schoon. Daar verbleef vannacht een man uit Hoorn die verschijnselen van het coronavirus had. Hij mocht vandaag naar huis na een test waaruit bleek dat de man het virus niet onder de leden had. Op de locatie staan er 24 bedden klaar in een voormalige psychiatrische kliniek om deze mensen op te vangen.

Op dit moment zijn er dus geen patiënten in de quarantainelocatie maar dat kan snel veranderen, vertelt Edward John Paulina, directeur van de GGD Hollands Noorden. "Het gaat nu zeker hard, dat zie je nu ook in Brabant. De kans is zeer aannemelijk dat dat ook in onze regio komt. We zijn in ieder geval goed voorbereid als dat gebeurt."

Paulina is blij dat de GGZ een locatie ter beschikking heeft gesteld als quarantainelocatie. Twee medewerkers van het Rode Kruis staan klaar om de patiënten te verzorgen. Ze moeten zich daarbij aan strikte protocollen houden om verspreiding van het virus te voorkomen. "We hebben vier vleugels, daardoor kun je al mensen van elkaar isoleren. De medewerkers moeten altijd minimaal twee meter afstand houden en als het nodig is ook een mondkapje dragen."

Inmiddels zijn er al tientallen mensen in onze provincie besmet met het coronavirus. De GGD probeert het virus in toom te houden. Maar het wordt wel vechten tegen de bierkaai. "Het virus grijpt om zich heen maar we doen er alles aan om te voorkomen dat er meer mensen besmet raken. Want dan heb je echt een probleem. Voor nu is dit een hele goede oplossing en kunnen we het aan maar als iedereen het heeft dan heeft quarantaine ook geen zin meer."
Pin It