Het college van Alkmaar heeft tijdens een digitale vergadering de raad ingelicht over de nieuwbouwplannen op de locatie Muiderwaard 430 - 436.
Op dat adres staat nu nog een leeg kantoorpand. Het plan is om er een complex van 50 huurappartementen te realiseren, met 52 parkeerplaatsen. Aan de randen van de parkeerzone worden groenstroken, heggen en bomen opgetrokken. Omdat woningbouw niet past binnen het geldende  bestemmingsplan moet hiervan middels een procedure afgeweken worden.

De gevel van het nieuw te bouwen complex kent een speelse indeling met horizontaal en verticaal verspringende delen. Het gebouw wordt zes verdiepingen hoog en de appartementen zijn afwisselend voorzien van een balkon of een terras. De oppervlaktes van de woningen variëren van 41 tot 91 m². Van de 50 huurappartementen zijn er vijftien voor sociale huur.

Het bouwplan past in de prognoses van Provincie Noord-Holland uit 2016, waarin de regionale behoefte aan woningen tot 2026 wordt voorspeld. Voor gemeente Alkmaar wordt uitgegaan van een  uitbreidingsbehoefte van 3.159 woningen in de komende zes jaar tijd. De plannen van de gemeente omvatten gezamenlijk 2.844 woningen waarvan er naar verwachting 2.577 woningen worden gerealiseerd voor 2026.

Er is de laatste jaren steeds meer vraag vanuit Metropool Regio Amsterdam, met name (jonge) gezinnen en ouderen. De uit deze regio vertrekkende jongeren tussen de 15 en 30 jaar laten echter veelal geen lege woonruimten achter. Ook vanuit de rest van zuidelijk Noord-Holland zal de vraag naar verwachting verder zal stijgen.
Pin It
Bekeken: 14055x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/