Uit de dagelijkse RIVM-update van vrijdag blijkt dat in regio Alkmaar het aantal meldingen van coronapatiënten die opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis met twee is opgelopen naar totaal 104. Beide meldingen kwamen vanuit Alkmaar. Sinds het hoogste aantal op 3 april, is een duidelijke neergaande trend zichtbaar.

Het aantal gemelde ziekenhuisopnames vanuit Alkmaar komt uit op 42. Langedijk blijft op 15, Bergen op 16 en Heiloo op 9. Heerhugowaard staat al sinds 4 april onveranderd op 22 ziekenhuisopnames in verband met covid-19.

Door uitbreiding van het testprogramma werd een hoog aantal besmettingen gemeld. Het totaal aantal klom met 1.335 naar 23.097.  Nationaal steeg het aantal meldingen van ziekenhuisopnames met 225 naar 8.197. Dat is het laagste aantal sinds de derde week van maart.

Het aantal overleden patiënten nam toe met 115 naar 2.511. Dat is een van de laagste stijgingen sinds het hoogtepunt van de crisis. Let wel, thuisoverlijdens en een deel van de sterfgevallen in verzorgingshuizen worden niet geregistreerd. Vorige week waren er ongeveer 2.000 sterfgevallen meer dan normaal in deze tijd van het jaar.

Totaal stierven vorige week 5.100 mensen, Dat is het hoogste wekelijkse aantal sinds registratie.  In de maand januari 1945, tijdens de hongerwinter lag het wekelijks aantal op 4.500, al kende Nederland toen 9 miljoen inwoners. In maart 2018 lag de piek van de griepgolf destijds op totaal ruim 4.000 sterfgevallen.

 
Pin It
Bekeken: 2723x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/