Volgens de update van het RIVM op zaterdag is één nieuwe melding gedaan van een coronapatiënt die vanuit de regio in het ziekenhuis opgenomen is. De 43e Alkmaarder brengt het regionale totaal op 105. Langedijk blijft staan op 15, Bergen op 16, Heiloo op 9 opnames en voor Heerhugowaard staat het aantal al zeven dagen lang op 22.

Bergen heeft met 5,36 coronapatiënten per 10.000 inwoners relatief de meeste ziekenhuisopnames, kort gevolgd door Langedijk met 5,32. Alkmaar, vrij lang de gemeente met relatief het laatste aantal, staat nu op 3,93 patiënten op 10.000 inwoners, met daarna Heerhugowaard op 3,82 en Heiloo op 3,75.

Nationaal is het aantal aangemelde patiënten dat is opgenomen (geweest) gestegen met 189 naar 8.386. Tot gisteren was het laagste aantal 225 sinds de derde week van maart. Vermoedelijk betekent dit dat er bij ziekenhuizen opnieuw meer uitstroom is dan instroom. Totaal zijn inmiddels 24.413 positieve coronatests gemeld. De laatste dagen wordt meer getest onder zorgverleners buiten ziekenhuizen en dat drijft de aantallen op.

Het aantal meldingen van sterfgevallen in verband met corona steeg met 132 naar 2.643, maar zoals eerder gezegd zal is er enige achterstand in melding en ligt het werkelijke waarschijnlijk ruim hoger.

Afgelopen week sprak het kabinet over verzwakking van de maatregelen aan het eind van de maand, zonder dat dit weer een flinke toename van besmettingen teweegbrengt zoals dat het geval is in Singapore, dat aanvankelijk als rolmodel gezien werd voor de aanpak van het virus.

Pin It
Bekeken: 1748x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/