"Is jouw leven een puinhoop? Pak de controle terug". Met deze wervende tekst probeert het team van Turn-Over Alkmaar jongeren te bereiken die op wat voor manier ook het spoor bijster zijn geraakt. Jongeren met problemen op school, die de hele dag op straat hangen, drugs gebruiken, tot diep in de nacht gamen. Ook nog verder afgegleden jongeren: die een misdrijf hebben gepleegd, al dan niet met gebruik van geweld, en die een verblijf in een jeugdgevangenis te wachten staat.

Turn-Over gebruikt de rugbysport om ontspoorde jongeren te helpen. Joeri Peperkamp, initiatiefnemer en oud-rugbyer: "De naam 'turn-over' komt uit de rugbysport. De bal wordt heroverd, zodat er weer gescoord kan worden. Het is een keerpunt tijdens de wedstrijd. En dat is precies wat je bij Turn-Over in je eigen leven kunt realiseren. Je leert handelen naar de waarden van rugby: passie en plezier, discipline, kameraadschap, integriteit en respect".

Het gaat goed met Turn-Over. Je zou denken dat met de coronacrisis en de brexit uitbreiding naar Engeland even op een laag pitje zou staan. Maar Peperkamp laat trots weten dat de organisatie opgenomen is in het Britse charity register. Zij kunnen zich nu één van de weinige bedrijven in Nederland noemen met deze officiële status, vergelijkbaar met de ANBI-status in Nederland.

“In oktober 2019 zijn wij officieel gestart met het project in de Feltham Young Offenders  Institution, een jeugdgevangenis in Londen. De eerste groep jongeren heeft het project inmiddels succesvol afgesloten, het merendeel heeft hierdoor een betaalde baan. Door onze charity status kunnen wij nu aanspraak maken op extra financieringen en dus meer jongeren helpen”, legt
Peperkamp uit.

In Nederland vind je Turn-Over niet alleen in Alkmaar, maar ook in Castricum, Den Bosch, Den Helder en Haarlem. Het is een intensief programma, begeleiders schromen niet om 's ochtends in de slaapkamer te verschijnen van jongeren die hun bed niet uit kunnen komen. Wie zich aangesproken voelt kan terecht op turn-over.nl.

Pin It
Bekeken: 1961x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/