Nu alle verzorgingshuizen min of meer hermetisch afgesloten zijn van de buitenwereld bestaat er een grote behoefte aan alternatieve manieren van contact. Niet alleen de ouderen die al wekenlang binnen zitten, maar ook hun geliefden, familie en vrienden die niet op bezoek mogen komen grijpen alles aan om elkaar toch te kunnen zien. Rotaract Club Alkmaar schiet te hulp in Alkmaar en Heerhugowaard.

Een van de manieren om elkaar toch te kunnen zien en spreken, al is het dan op afstand, is gebruik te maken van een tablet. Via videobellen kan er contact gelegd worden, en kunnen opa's en oma's met hun kinderen en kleinkinderen praten en ze zien. Er is echter een groot tekort aan tablets in de verzorgingshuizen.

Wie dat goed heeft begrepen is Rotaract Club Alkmaar. De jongvolwassenen afdeling van de Rotary kwam bij zijn laatste digitale vergadering tot de conclusie dat het eerstvolgende goede doel het aanschaffen van tablets was voor ouderen in verzorgingshuizen. In samenwerking met Media Markt konden zij onlangs vijftien tablets overhandigen bij de Palatijn, het Rekerheem en de Oldenburgh in Alkmaar en bij Zuyder Waert in Heerhugowaard.

"We hebben zulke leuke reacties gehad", vertelt Marjolein Ooms van de Rotaract Alkmaar. "Niet alleen van de medewerkers van de verzorgingshuizen, die de dank van de bewoners overbrachten, maar via Facebook ook van heel veel familieleden. Dat de gift van jongeren afkomstig was vonden ze extra speciaal". De organisatie heeft van tevoren uitgezocht in welke verzorgingshuizen het meeste behoefte was aan tablets. Ook is contact gezocht met de verzorgers, met de vraag of zij de tijd en kennis hadden om de bewoners te leren omgaan met dit stukje techniek.

"Er worden nu schema's gemaakt om elke bewoner aan de beurt te laten komen. Het videobellen is de laatste dagen heel erg populair aan het worden in de verzorgingshuizen die wij hebben kunnen helpen. Dat voelt zo goed", zegt Marjolein.

Rotaract Club Alkmaar, met leden in de leeftijd tussen de 18 en 35 jaar, is opgericht om zich op allerlei manieren in te zetten voor de maatschappij. Via wensboomalkmaar.nl kan wie dat wil voor zichzelf of voor een dierbare in de omgeving een wens doen. De club buigt zich over de wensen en probeert ze uit te laten komen. (foto: Facebook / Rotaract Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1626x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/