Veel grachtbewoners zijn niet te spreken over het besluit van gemeente Alkmaar om tweerichtingsverkeer voor (brom)fietsers op het Verdronkenoord en een deel van de Oudegracht, laat Frank van Kalken weten. Hij woont zelf aan de Oudegracht. "Dit verkeersbesluit zorgt voor meer onveiligheid en doet verdere afbraak aan leefbaarheid voor bewoners."

De gemeente stelde dat de situatie op de grachten niet meer is zoals in de jaren '70, toen het eenrichtingsverkeer voor alle verkeer werd ingesteld. De stad is autoluw gemaakt. Van Kalken is het eens dat er veel veranderd is, maar in andere richting. "Grotere en bredere auto’s, sneller, veel drukker verkeer en meer asociale weggebruikers. De woorden veiligheid en leefbaarheid komen in het verkeersbesluit niet voor."

Dat tweerichtingsverkeer voor (brom)fietsers de "meest werkbare en duidelijke situatie" oplevert, staat volgens Van Kalken "totaal haaks op wat vele bewoners al jaren aangeven". Daarbij merkt hij op dat niet de hele Oudegracht tweerichtingsverkeer wordt, maar wél het smalste deel, tussen de Korte Vondelstraat en Oosterburgstraat. "Geen idee waarom."

"Bewoners maken al vele jaren bezwaar tegen het illegale en boterzachte gedoogbeleid. Voor de aso’s wordt nu gecapituleerd", aldus Van Kalken. De werkelijke reden daarvoor is volgens hem dat de gemeente intensieve handhaving te lastig vindt, iets wat het vooral aan zichzelf te danken heeft door gebrekkige handhaving.

De Oudegracht-bewoner is sowieso niet te spreken over het toezicht in de Alkmaarse binnenstad. Hij noemt Handhaving het "doodzieke kindje" van de gemeente, met als gevolg decennialang vrij veel overlast van (brom)fietsers, die lak hebben aan hun medemens. Van Kalken voorspelt ook dat de huidige stadsuitbreiding alleen maar meer drukte op zal leveren.

Voor Van Kalken is de oplossing eenvoudig: de gemeente moet door de zure appel heen bijten. "Aso’s die doorhebben dat er gehandhaafd wordt bedenken ze zich. Zodra er hier en daar bekeuringen uitgedeeld worden neemt de overlast af."

De Alkmaarse politiek is al gevraagd om het verkeersbesluit terug te draaien en Van Kalken is bezig om grachtbewoners te mobiliseren met brieven in de buis. Hij hoopt dat media-aandacht ook helpt. De formele bezwaarperiode loopt nog een ruime vijf weken. En als bezwaar maken niet werkt, misschien dan maar een jurist erbij. (foto: archief 10 juli 2018)
Pin It
Bekeken: 1801x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/