De duurzaamheidscommissie van Buurtvereniging Rembrandt heeft samen met Steenbreek Alkmaar en een aantal enthousiaste wijkbewoners een plan gemaakt om het Rembrandtkwartier in Alkmaar nog groener te maken. Een aanzienlijk deel van het oppervlakte in de wijk bestaat uit particuliere tuinen. Daarom is de actie ‘stenen eruit, groen erin’ gestart, in navolging van eerdere succesvolle acties als het herplanten van bomen en de introductie van zonnepanelen en groene daken.

Claudia Minnes woont in het Rembrandtkwartier en is mede organisator van de buurtactie. "De wereld helpen groener en gezonder maken begint in de eigen tuin. Ik houd van tuinieren en de natuur, dit brengt het mooi samen. We bedachten met de buurtvereniging een mooi plan om zowel de tuinen als de groene delen in de wijk met  bloemzaden in te zaaien. En toen kwam corona".

Omdat bijeenkomsten en activiteiten momenteel niet mogelijk zijn, heeft iedere wijkbewoner met een tuin een pakket ontvangen met informatie over het belang van een groene tuin en allerlei tips om in de eigen tuin aan de slag te gaan.

Claudia: "Meer groen in de wijk is enorm belangrijk, voor onder andere de biodiversiteit. We zullen meer vogels, bijen en vlinders gaan zien. Ook verbetert de afvoer van het regenwater en krijg je meer koelte in de tuin tijdens warme zomers. Ik heb zelf meteen twee rijen stenen uit mijn voortuin gehaald en daar bloemen ingezaaid.”

Steenbreek Alkmaar is onderdeel van de landelijke organisatie Operatie Steenbreek, die zijn activiteiten richt op een groene en klimaatbestendige leefomgeving. (foto: Inge Wokke)
Pin It
Bekeken: 1747x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/