Breken veel organisaties en initiatieven zich het hoofd over financiële tekorten, in Stompetoren is er het tegenoverstelde probleem: er is 'geld over'. En wel 97.000 euro, een bedrag dat al jaren op de plank ligt. Ten tijde van de fusie van Alkmaar met de Schermer (2015) kreeg Stompetoren dit bedrag om uit te geven aan een voetbalkooi, maar die kwam er nooit. Altijd waren er wel omwonenden die bezwaar maakten, omdat ze bang waren voor overlast.

Dan maar een voetbalplein, is na jaren bakkeleien het idee in 2019. Het stuk grond van basisschool De Wiekslag ligt toch braak. Doeltjes, speeltoestellen erbij en een extra strookje groen. ISOB, het schoolbestuur van De Wiekslag, heeft het helemaal uitgetekend. Een compromis, maar eentje waar iedereen zich in lijkt te kunnen vinden.

Mariska Smit van ISOB: "Het schoolplein ligt er al een jaar als een woestenij bij. We hebben nu een prachtig plan, waar alle wensen in zijn opgenomen en de planning was om de kinderen hier eind juni 2020  eindelijk te kunnen laten spelen. Voor de uitvoering van ons meest ideale plan is er een strook grond van de gemeente nodig. Enkele omwonenden, die hier eerder mee instemden en het plan hebben mogen inzien, zijn nog niet tevreden. Daarom kunnen we helaas nog niet van start met het ontwerp".

Het voorplein kan er echt niet langer zo bij blijven liggen, vindt ook de gemeente Alkmaar. Zij wil het plein tijdelijk laten bestraten en een hekwerk plaatsen. Dan kan er binnenkort - de aannemer kan half juni beginnen - gewoon veilig gespeeld worden.

Dat er nu betegeld wordt betekent dubbel werk, vreest Smit. "Als er toch een akkoord gesloten wordt over het speelplein, bestaat de kans dat het over moet, met bijkomende kosten. Wij zouden het graag in één keer goed  doen, maar soms is 'twee stappen vooruit en één achteruit' nodig om toch het (voetbal)doel te bereiken".
Pin It
Bekeken: 1480x
https://ee.itk.ac.id/data/