Het RIVM meldde donderdag geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus in regio Alkmaar, maar wel weer van een aantal positief uitgevallen tests, waarvan eentje in Heerhugowaard en zes in Bergen. Het totaal in de regio komt uit op 556. Opvallend is de toename van meldingen vanuit Bergen. Sinds 12 mei nam het aantal toe van 56 naar 80. Mogelijk wordt hier actief ingezet op het testen van bijvoorbeeld leraren.

Het RIVM meldde donderdag nationaal weer wat meer positief uitgevallen tests. Het totaal aantal liep met 253 op naar 44.700. Het aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in ziekenhuizen bleef wel laag. Het aantal nam met 13 toe naar 11.640. Het instituut registreerde 27 sterfgevallen, waarmee het totaal uitkomt op 5.775.

Het totaal aantal (verdachte) coronapatiënten op IC's daalde tussen maandag en donderdag van 325 naar geschat 277, in zes gevallen als gevolg van overlijden. Van IC-patiënten tot 55 jaar oud overleven verreweg de meesten. Vanaf 70 jaar oud is de kans groter dan men op de intensive care overlijdt, dan dat men het overleeft.
Pin It
Bekeken: 2232x
https://ee.itk.ac.id/data/