Leerlingen van het Petrus Canisius College in Alkmaar hebben een ticket overhandigd gekregen voor de finale van Vakkanjers. Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Brugklassers van ruim honderd scholen deden mee aan de Vakkanjer Challenge 2020.

Elke school bedacht een innovatief idee om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. Het winnende team van PCC Alkmaar bedacht het idee 'ECO sport’. Eef, Saar, Jesse en Stijn over hun idee: “We wilden iets doen zodat veel kinderen gingen bewegen en sporten. Het idee is ontstaan doordat we allemaal van sport houden, en we vinden de natuur ook belangrijk. Dus gaan we op het sportveld dat we hebben ontworpen zonnepanelen plaatsen op de bovenkant of zijkanten. We gebruiken alleen de stroom die daarmee wordt opgewekt. Door een bewegingssensor in de vloer gaan de lichten aan en uit."

Het sportveld dat de PCC'ers voor ogen hebben bestaat uit een heel en een half veld. Op het hele veld ligt kunstgras en daar kan worden gevoetbald, tikkertje gespeeld en gehinkeld, en er is plaats voor bestuurbare autootjes. Op het halve veld ligt asfalt voor basketbal en voor kinderen in een rolstoel, die kunnen daarmee racen. Naast de velden komt een fitnessplek.

Of het idee wint wordt al binnenkort bekend. Normaal zouden de leerlingen tijdens een groot event hun presentatie moeten geven voor jury en publiek, maar vanwege alle maatregelen rondom het coronavirus is dat niet mogelijk. Nu wordt de Vakkanjer Challenge afgesloten met een live online-uitzending op 10 en 11 juni. Voor die tijd toert de organisatie met een bus het hele land door om op 140 scholen een finaleticket af te leveren.

Het Alkmaarse PCC-team is te volgen op vakkanjers.nl/finale.

 
Pin It
Bekeken: 1485x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/