De spanning stijgt bij de gemeente Bergen voor het stil protest dat vanavond staat te gebeuren in Bergen bij de Ruïnekerk. Er wordt geprotesteerd omdat Nederland nog steeds geen vluchtelingen uit kampen als Moria op het Griekse Lesbos haalt. Elk uur vraagt de gemeente aan organisator Sanne van der Kooij uit Bergen hoe het staat met de aanmeldingen. Van der Kooij begrijpt dat wel, na de zorgelijke demonstratie in Amsterdam eerder deze week.

Op dit moment zijn er echter nog maar twintig aanmeldingen en is er bij de Ruïnekerk nog alle ruimte voor de demonstranten om voldoende afstand te bewaren.

Vanavond wordt in zoveel mogelijk gemeenten geprotesteerd. Actiegroep SOSMoria begon met het protest. Dit initiatief komt van Nederlandse artsen, onder wie de Bergense Sanne van der Kooij, gynaecoloog bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder.

Van de Kooij is twee keer in het vluchtelingenkamp geweest. Sindsdien voert ze actie om de Nederlandse regering tot actie aan te sporen. Heel blij is ze met de steun van de gemeente Bergen, die zich al heeft aangesloten bij 'the coalition of the willing', de groep van 100 gemeenten die bereid zijn alleenstaande minderjarige vluchtelingenkinderen op te vangen uit Griekse vluchtelingenkampen. Ook de gemeenteraad van Langedijk schaarde zich daar dinsdag achter.

Zorgen zijn er vooral om de kinderen, waaronder veel weeskinderen, die al jarenlang in zorgelijke omstandigheden opgroeien: "Het is gewoon verschrikkelijk in die kampen. Ze moeten daar gewoon weg, corona of niet. We willen nog steeds alle vluchtelingen weg hebben, maar laten we nu in godsnaam beginnen met de kinderen. Dat kamp is echt een hel op aarde."

Het eerste protest in Bergen is vanavond van 20:00 tot 20:45 uur. De demonstranten staan stil op anderhalve meter afstand. Aanmelding is verplicht omdat een beperkt aantal mensen wordt toegelaten in verband met corona. Donderdagmiddag was er echter nog alle plek voor een coronaproof protest. Aanmelding kan via 06-47966288 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1997x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/