Van het weekend stond aan de kust een stevige wind. Zondag waaide het dusdanig hard dat er weer muien aan de kust van Egmond aan Zee ontstonden. Vanwege deze sterke aflandige stromingen heeft de Reddingsbrigade de rode vlag gehesen. Ook de komende dagen waait het nog behoorlijk. Zo wordt dinsdag windkracht 5 vanuit het westen voorspeld.

Muien zijn sterke aflandige stromingen die ontstaan tussen twee zandbanken. Het zeewater golft richting het land en stroomt daarna via de geul tussen de zandbanken met een behoorlijke snelheid weer terug. De reddingsbrigade roept mensen op deze plekken te mijden.

Wie onverhoopt toch in een mui terecht komt, wordt ten zeerste aangeraden om niet tegen de stroming in terug te zwemmen. Daar stroomt het water te snel voor. Blijf kalm en probeer parallel aan de kust naar een van de zandbanken te zwemmen. Roep wanneer nodig om hulp en zwaai wanneer mogelijk om aandacht te trekken.
Pin It
Bekeken: 2288x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/