Heerhugowaard gaat voorop in het protest tegen de verhoging van het eigen risico voor agrariërs bij ganzenschade. Raadsleden Jasper John van het CDA in Heerhugowaard en Falco Hoekstra van de waardse VVD namen het initiatief voor een brief aan de provincie Noord-Holland, waarin 55 fracties van CDA en VVD uit Noord-Holland protesteren tegen de verlaging van de provinciale bijdrage.

Eerder maakte kool- en ijsbergsla-teler Niels Zuurbier uit Heerhugowaard zich boos op de beperking van de schadevergoeding per 2021. De provincie Noord-Holland maakte begin juni bekend dat in plaats van 95 procent van de schade voortaan nog maar 80 procent wordt vergoed.

Onder de VVD- en CDA-fracties die de protestbrief van VVD en CDA in Heerhugowaard steunen, zitten de liberalen en christen-democraten van Alkmaar, Langedijk, Bergen, Castricum en Uitgeest. In Heiloo sloot de VVD zich aan en het CDA niet. Het CDA in Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is wel van de partij.

De brief weerlegt veel van de argumenten van het provinciaal bestuur, nadat de twee raadsleden uit Heerhugowaard een grondige studie maakten van de onderbouwing van het besluit uit Haarlem. Volgens de brief rammelt die nogal. Falco Hoekstra (VVD): “Er zijn meer dan 8 miljoen ganzen in Noord Holland. Dat is geen normale populatie. De boeren zetten zich al maximaal in om schade te voorkomen, zij kunnen niet nog meer doen”.

De 55 fracties uit heel Noord-Holland roepen op het besluit te heroverwegen en in gesprek te gaan om goede oplossingen te vinden voor de ganzenproblematiek. (foto: Jac. Janssen)
Pin It
Bekeken: 2623x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/