Recreatieschappen krijgen steeds meer te maken met zwerfvuil en dat geldt ook voor het Geestmerambacht en het Park van Luna. Het vuil zorgt niet alleen voor een vieze omgeving waarin het niet prettig verblijven is, het levert ook schadelijk aan de natuur. Recreatieschap Geestmerambacht is dan ook voor beide gebieden een campagne gestart die inzet op beleving en bewustwording. Inmiddels zijn banners geplaatst die bezoekers aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Ook boswachters zijn actief.

Het recreatieschap doet er zelf van alles aan om de beide gebieden schoon te houden. Er zijn tal van afvalbakken met ondergrondse afvalopslag geplaatst en ze worden regelmatig geleegd. Ook wordt er opgeruimd. En dat is helaas regelmatig nodig. Vooral op drukke dagen blijft er veel afval achter zoals lege chipszakken, bakjes, plastic en blikjes, maar ook peuken, kauwgom en papier. Het vuil waait dan ook het water en de bebossing in.

Het recreatieschap roept bezoekers op om de eigen verantwoordelijkheid te nemen en afval netjes weg te gooien of mee naar huis te nemen. Dan blijft verblijf aangenaam, ook omdat er dan veel minder wespen, meeuwen en ongedierte zijn en omdat de natuur wordt beschermd. En de natuur wordt beschermd. Zo duurt de afbraak van een blikje zeker 50 jaar en van het metalen binnenlaagje van een chipszak tientallen jaren. Een peuk kan 8 liter water vergiftigen. Kauwgom is van aardolie gemaakt. Zelfs een bananenschil blijft nog twee jaar zwerven omdat de schil cellulose bevat.

Op de banners staan teksten als "Lekker he, picknicken in een schoon gebied", "Voelt lekker he, je afval opgeruimd te hebben" en "Uniek he, zo'n prachtig recreatiegebied", met steevast eronder "Gooi daarom je afval in de afvalbak". De campagne is ontwikkeld samen met Schoner Noord-Holland.
Pin It
Bekeken: 1823x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/