Medio april werd gestart met oeverherstel aan het Kanaal Alkmaar Omval - Kolhorn tot aan de knik in Broek op Langedijk. Onder andere moest 3,8 kilometer aan damwand worden aangebracht om de kanten te beschermen tegen afkalving. Het werk verloopt spoedig en aannemers J.P. Schilder en Heuvelman Ibis zijn over de helft, laat de provincie weten in een update.

Langs de Prins Henrikkade in Langedijk was de kant aan het afbrokkelen en dat bracht  een rij beeldbepalende knotwilgen in gevaar, omdat deze dicht langs de kant staan. Door zorgvuldig om de bomen heen werken konden ze tijdens de werkzaamheden worden gespaard. Tevens moesten de steigers van booteigenaren tijdelijk worden verwijderd. Wie een steiger had die bij verwijdering uit elkaar zou vallen had geluk: de aannemer heeft na het werk nieuwe aangelegd.

De damwanden komen zoveel mogelijk onder water, zodat dieren het kanaal in en uit kunnen. Er wordt zoveel mogelijk vanaf het water gewerkt, zodat het verkeer niet gestremd hoeft te worden en omwonenden zo min mogelijk overlast ondervinden. Voor mensen die óp het water wonen, betekent dat wel extra overlast. De woonschepen langs de Korte Schermerdijk hebben daarom tijdelijk elders gelegen. Op dit moment wordt alleen nog gewerkt aan de kabels en leidingen.

De aannemers zijn bezig met de laatste 1,5 km oeverherstel en eind juli wordt nog een aantal sportvisplekken aangelegd. In augustus is het project klaar.

 
Pin It
Bekeken: 1797x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/