De kermis in Oudorp is de eerste in Noord-Holland die door mag gaan: de 'kinderfamiliekermis', zoals attractiehouders 'm noemen, wordt van 17 tot 20 juli gehouden. De organisatoren zijn blij, maar maken zich ook zorgen. "Hopelijk geven meer gemeenten toestemming voor een kermis, anders moeten we alle attracties weer afbouwen en opruimen", aldus Sandra Vader tegen mediapartner NH Nieuws.

Het water stond haar afgelopen maanden aan de lippen: door de coronacrisis vielen kermisexploitanten tussen wal en schip. "Er was zoveel onzekerheid onder kermisfamilies. Gelukkig mogen kermissen van het kabinet nu doorgaan, alleen werken veel gemeenten nog niet mee."

De 52-jarige Alkmaarse trekt al jaren met haar attracties 'Cityhopper' en de kindervliegtuigjes door Nederland. Ze staat ook al decennialang op de kermis in Oudorp. "Het is juist geen zuipkermis, maar met veertien attracties een kleine, traditionele dorpskermis."

Om de editie van 2020 door te laten gaan, diende ze een plan in voor de eerste editie van een corona-proof kermis. Ze kreeg afgelopen week mondelinge toestemming van de gemeente. "De vergunning krijgen we nog. Maar we staan op een grasveld, dus mijn man gaat een route spuiten op de grond en er komen bordjes bij alle attracties dat mensen afstand moeten houden."

Dat deze kermis door mag gaan, betekent niet dat alles koek en ei is voor Sandra en haar collega-kermisexploitanten: veel van hen reizen namelijk normaal van kermis naar kermis, dan is opbouwen rendabel. "Voor ÊÊn kermis alles uit de stalling halen en de verzekering regelen is eigenlijk niet te doen. Helaas is er tot nu toe geen aansluitende kermis gepland in Noord-Holland."

Noodgedwongen runt Sandra nu een chocoladefruit-drive op de Beverkoog, maar het liefst staat ze gewoon de hele zomer in haar attractie. Dus daarom roept ze andere gemeenten op om kermissen toe te staan, die beslissen namelijk samen met de Veiligheidsregio of een kermis door mag gaan. "Er zijn meer plaatsen zoals Oudorp, waar normaal kleine familiekermissen staan. Deze traditie mag niet verloren gaan. We willen en moeten open en aan de gang."

Er was ook veel onbegrip bij de kermishouders over de gedwongen sluiting, omdat bijvoorbeeld pretparken wel al eerder open mochten. Daarom demonstreerden tientallen van hen op 11 juni in Den Haag. "Veel exploitanten voelen het als discriminatie en pikken het niet", zei exploitant Frans Stuy tegen NH Nieuws. "Wat een pretpark kan, dat kunnen wij ook. Wij hebben ook protocollen geschreven. We worden niet gehoord. Het is een schande. We hebben nog nooit steun gehad en we worden gewoon in de kou gezet".

Naast de Oudorper kermis gaat voorlopig alleen de Hoornse kermis door in Noord-Holland. Die is van 8 tot 16 augustus.
Pin It
Bekeken: 1991x
https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/